пʼятниця, 26 квітня 2013 р.

Постать дня — Олена Кравцова

26 квітня — день народження Олени Кравцової, відомого російського психолога


Олена Євгенівна — видатний фахівець у галузі психології, зокрема психології розвитку та вікової психології, доктор психологічних наук, професор Російського державного гуманітарного університету.

У колі її наукових інтересів — питання психологічного та особистісного розвитку дітей, психологічна готовність до шкільного навчання, розвиток уяви та творчості, проблеми розвитку, поведінки та діяльності дітей та дорослих, проблеми сімейного виховання дітей.



Наразі Олена Кравцова очолює інститут психології імені Льва Виготського Російського державного гуманітарного університету й викладає такі курси, як «Методика викладання психології», «Психологія гри», «Вікова психологія», «Психологія розвитку». 



Психологія стала для Олени Євгенівни справою життя — так само, як і для її дідуся —  видатного вітчизняного психолога Льва Виготського.




Із опублікованого...

1. Формирование психологической готовности детей к школе (1997)2. Как помочь детям преодолевать трудности в поведении (1990, у співавт.) 

3. Развитие воображения и коррекция детей с трудностями в поведении (1992, у співавт.) 

4. Экологическое воспитание и воспитание экологией (1995, у співавт.)
5. Золотой ключик (инновационная модель начального образования для учебно-воспитательных комплексов школа - детский сад) (1996, у співавт.) 
6. Разбудите в ребёнке волшебника (1996)




Немає коментарів:

Дописати коментар