пʼятниця, 24 квітня 2015 р.

Умови прийому до першого класу


Вступна кампанія до першого класу в розпалі. І як завжди, проблема тестування на першому місці! Тож на численні прохання батьків редакція журналів публікує лист МОН, який в котре забороняє визначати рівень піддготовки дитини до школи!

Проведення тестувань, вступних випробувань, співбесід, інших заходів, що мають на меті встановлення відповідності рівня підготовки дитини до школи, не допускається. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки України «Щодо роз’яснення порядку приймання дітей до першого класу» від 14.02.2015 № 1/9-71.



Прийом до першого класу на конкурсній основі (співбесіда) дозволяється виключно у спеціалізованих школах (школах-інтернатах) відповідно до Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2003 № 389.

Співбесіда може проводитися лише з метою вияву достатнього рівня загального розвитку дитини, її функціональної готовності до систематичного навчання та здатності до вивчення дисциплін відповідно до спеціалізації закладу, наприклад, фонематичний слух.

Дітям, які вступають до першого класу школи І-ІІІ ступеня, що обслуговує мікрорайон, де мешкає дитина, не може бути відмовлено у зарахуванні.

У разі, якщо кількість заяв на вступу дитини до першого класу загальноосвітнього навчального закладу не за місцем проживання перевищує кількість вільних місць, перевага надається тим, чия заява була зареєстрована раніше.

У листі також наведено перелік документів, які необхідно подати батькам для прийому до першого класу.

Щодо відвідування навчального закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень, то це вирішується лікарсько-консультативною комісією (наказ Міністерства охорони здоров'я України від 29.11.2002 № 434 та затвердженого цим наказом примірного Положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу).


Бажаємо успіхів батькам у відстоюванні
прав своїх і своєї дитини!
А школі бажаємо, аби вона пригадала,
що навчити писати, читати, рахувати це і є її завдання!

Більше новин — на порталі освітян України «Педрада».

3 коментарі:

  1. Корисна інформація. Дуже дякую. Мій бишкетник восени стане першокласником.

    ВідповістиВидалити
  2. Корисна інформація. Дуже дякую. Мій бишкетник восени стане першокласником.

    ВідповістиВидалити