вівторок, 23 квітня 2013 р.

День практичного психолога


Сучасний навчальний заклад просто неможливо уявити без практичного психолога, адже завдяки його діяльності забезпечено допомогу дитині в адаптації до нових умов, подоланні труднощів спілкування, а для педагогів і батьків — отримання компетентної соціально-психологічної інформації.

Понад 20 років тому під час створення психологічної служби в системі освіти України було зрозуміло, що вона зможе успішно розвиватися, якщо керівники навчальних закладів, педагоги, батьки, діти відчують користь від роботи практичного психолога, зрозуміють, наскільки важлива його діяльність для забезпечення навчально-виховного процесу. І на сьогодні ми можемо стверджувати, що практичний психолог гідно посів своє місце у житті сучасної школи.

23 квітня практичні психологи відзначають своє професійне свято. Традиція відзначати цей день зародилася на засіданні Колегії Міністерства освіти і науки України, що відбулося 23 квітня 2004 року. Тоді вперше в новітній історії нашої держави було розглянуто питання «Про стан і перспективи розвитку психологічної служби системи освіти». У результаті — Колегія затвердила стратегію розвитку психологічної служби, що дало суттєвий поштовх для подальшого її розвитку, зокрема уведення посад практичних психологів і соціальних педагогів у всі типи навчальних закладів, визначило напрями подальшого вдосконалення організаційних і методичних засад діяльності фахівців. Цього самого дня на зібранні обласних керівників психологічної служби було вирішено відзначати 23 квітня як День практичного психолога.

Цьогоріч святкування Дня практичного психолога відбуватиметься в рамках Форуму 25 квітня об 10:00 в актовій залі Київського університету імені Бориса Грінченка за адресою вул. Тичини, 17.

Тож щиро запрошую всіх колег долучитися до відзначення професійного свята, і не лише практичних психологів, а й викладачів вищих навчальних закладів, які готують майбутніх фахівців, студентів, що мріють стати працівниками психологічної служби, психологів-науковців, які працюють над створенням методичного забезпечення для фахівців-практиків.

Віталій ПАНОК,
директор Українського науково-методичного
центру практичної психології і соціальної роботи
НАПН України, д-р психол.наук

Немає коментарів:

Дописати коментар