середу, 27 лютого 2013 р.

Щастя подвійного народження


27 лютого в Австралії із року в рік проходить 
Фестиваль прекрасного народження 
(Beautiful Birth Festival)


    Таїна народження... Чудо появи нового життя... Перші подихи і доторки... Що може бути дивнішим і дивовижнішим? Та чи завжди усвідомлюють це новоспечені матері? Чому трапляються такі, які за власним бажанням зрікаються свого маленького чуда? 
    Історія знає чимало прикладів, як в різні епохи і в різних культурах святкували і вшановували величний і таємничий стан вагітності, пологів та народження нового життя. Але у таких святкувань був ще й додатковий смисл ― це виховання у жінки-матері внутрішньої сили і впевненості у собі для того, щоб вступити на нелегкий шлях виховання дитини і гідно ним йти.
   Іншими словами, під словом "народження" мають на увазі не тільки фізичне народження дітей. Народженням також вважають і духовне народження матерів ― сильних, компетентних, надійних, таких, які вірять в себе і свої внутрішні сили, а також у свою дитину.
   Сенс проведення Фестивалю прекрасного народження полягає якраз у святкуванні народження двох людей - нової людини та її мами, вшануванні цього значущого моменту в житті сім'ї, а також у тому, щоб практично допомогти жінці у вихованні дитини та привернути увагу зацікавлених організацій до проблем материнства і дитинства.
    Комітет менеджерів Фестивалю прекрасного народження був утворений в 2008 році. Цікаво, що ініціаторами Фестивалю і ядром комітету стали п'ять працюючих жінок, які виховують 17 дітей. У всіх п'ятьох великий досвід роботи, як добровільної, так і професійної, в службах соціальної підтримки та організаціях допомоги матерям.
   Самі жінки підкреслюють, що Фестиваль покликаний ще раз показати, що народження є світлим, життєствердним і прекрасним досвідом, що щасливих історій народження набагато більше, ніж негативних, розмови про які часто превалюють в сучасному суспільстві, а також показати, що разом з дитиною народжується Мама.

     Наостанок скажемо, що нашій країні не завадило б перейняти ініціативу в турботливих австралійців, адже що може бути більш достойним святкування, ніж вшановування невидимого, але такого сильного і значимого зв'язку між мамою та дитиною.




Більше новин ― на Порталі освітян України «Педрада»


Немає коментарів:

Дописати коментар