понеділок, 23 вересня 2013 р.

Найчарівніший із музеїв


Відомий російський психолог Галина Бардієр визначає «молодість» як особливу умову професії психолог. Одним із методів продовження молодості є збереження місточка до свого дитинства.


До того ж, кожен із дорослих, хоч раз у житті мріяв повернутися в дитинство. Яскравий та ласкавий час, насичений батьківською любов’ю і турботою, зі щоденним відкриттям нового і цікавого.

Така нездійсненна, на перший погляд, мрія легко стає реальністю в залах Державного музею іграшки.

Пам’ятаєте оповідання Віктора Драгунського «Друг детства»? Музей іграшки збирає і зберігає друзів дитинства. І щиро дарує кожному з нас, дуже і не дуже дорослим, зустріч зі СВОЇМ другом.



Байдужим музей іграшки не залишає нікого. Дорослі годинами простоюють біля вітрини, де експонується «їхня» іграшка. А дітям цікаво дізнаватися, якими іграшками гралися їхні поважні батьки, коли ще «носили коротенькі штанці».

Музей має лише три зали. У двох залах можна прослідкувати історію розвитку іграшки: народної та сучасної. Третій зал має змінну тематику: тут виставляють авторську іграшку; демонструють історію новорічних іграшок; презентують підприємства. Про одне таке підприємство Музей іграшки розповідає на своїй сторінці у Facebook. Отже, не зважаючи на доволі поважний вік деяких своїх експонатів (майже 150 років), Музей іграшки «йде в ногу з часом».

На базі Державного музею іграшки функціонує Міжвідомча художньо-технічна рада з іграшок та навчально-наочних ігрових посібників при Міністерстві освіти і науки України. Одним з її головних завдань є реалізація державної політики в галузі розроблення, виробництва та використання іграшок, навчально-наочних ігрових посібників, ігрового обладнання для дітей усіх вікових груп.
Одним із головних документів, яким послуговується у своїй роботі Міжвідомча рада, є Технічний регламент безпечності іграшок.

Отже, якщо ви бажаєте повернутися у своє дитинство, радимо відвідати магічні зали Державного музею іграшки, який знаходиться у м. Києві за адресою Кловський узвіз, 8. Телефон для довідок та замовлення екскурсій: +38 (044) 253 54 00.



Головний редактор
журналів «Практичний психолог: Школа» та
«Практичний психолог: Дитячий садок»,
член Міжвідомчої художньо-технічної ради
з іграшок та навчально-наочних ігрових посібників
при Міністерстві освіти і науки України
Гурковська Тетяна Леонідівна


Більше новин — на освітянському порталі "Педрада".



Немає коментарів:

Дописати коментар