вівторок, 18 листопада 2014 р.

Насичений подіями тиждень

З 19 по 21 листопада в Києві проходитимуть 2 заходи, які є важливими і  цікавими для психологів.


Насамперед, відбудеться ІІІ Всеукраїнський психологічний конгрес. Тема конгресу: "Особистість у сучасному світі"

Його організатором є провідна установа країни у сфері психології — Інститут психології ім. Г.С.Костюка НАПН України. Інститут щоразу підтверджує свій статус провідної установи, яка задає тон у сфері, яка спрямовує психологів країни у їх пошуках, яка тонко реагує на події в країні.


ІІІ Всеукраїнський психологічний конгрес розпочне свою роботу 20 листопада. Завершальним акордом його роботи буде засідання постійно діючого теоретико-методологічного семінару «Упорядкування та удосконалення категорійно-поняттєвого апарату психологічної науки». Буде обговорено тему: «Концепція структури особи за Філіпом Лершем (1898–1972)». Доповідач – професор Роман Трач (США), іноземний член НАПН України. Більш докладно інформацію про цей семінар подано на сторінці Інституту психології на facebook .

Коротка програма ІІІ Конгресу товариства психологів




Ще одним заходом буде Всеукраїнський форум практичних психологів "Практична психологія на службі суспільства", організатором якого є Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи. Робота форуму триватиме з 19 по 21 листопада. Форум є майже секретним заходом, його програма на сайті УНМЦ з'явилась лише тиждень тому та й то під інформацією про захід, що вже відбувся. До участі на Форумі запрошували офіційними листами МОН.

Редакція журналів "Практичний психолог: Дитячий садок" та "Практичний психолог: Школа" отримала таке запрошення лише через одну обставину — на Форумі УНМЦ прагнутиме нав'язати усім профільним виданням вимоги до методичних публікацій, які перетворять їх на одноманітно сумні і нудні.

Редакція, тематичний нампрям "МЦФЕР: Освіта" та власне світова група компаній Wolters Kluwer не погоджується з цими вимогами та вже оприлюднила свою думку з цього приводу.

Тож запрошуємо вас, шановні колеги, ознайомитися з програмою Форуму, а також вимогами до методичних публікацій та думкою редакції з цього приводу.


Храни нас, Бог, от злобного навета,
Храни нас, Бог, от глупого совета,
От скупости душевной сохрани
И от пустой и вредной болтовни.
Михаил Рябинин




Немає коментарів:

Дописати коментар