середа, 26 листопада 2014 р.

Навчання для психологів східних областей України


24 листопада цього року у м. Слов'янську та м. Сєвєродонецьку розпочалися тренінгові заняття для практичних психологів та соціальних педагогів Донецькій та Луганській областей з метою підвищення якості надання психосоціальних послуг школярам та профілактики емоційного вигорання серед практичних психологів системи освіти.

Зважаючи на надзвичайну актуальність соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми, які мають високий рівень стресу внаслідок військового конфлікту в Україні та з метою зміцнення психосоціального реагування на стрес серед школярів Міністерство освіти і науки України підтримало ініціативу Дитячого Фонду ЮНІСЕФ, який спільно з Національним Університетом «Києво-Могилянська Академія» впроваджують в рамках проектної діяльності навчання для 300 практичних психологів та соціальних педагогів навчальних закладів із Донецької, Дніпропетровської, Запорізької Луганської та Харківської областей із навичок кризового консультування.



В подальшому буде сформована команда з 40 практичних психологів та соціальних педагогів у Донецькій та Луганській областях, які пройшли навчання для надання невідкладної соціально-педагогічної та психологічної роботи дітям регіону.

Окрім того заходами передбачено проведення щомісячних одноденних нарад з метою надання методичної допомоги та супервізії для практичних психологів і соціальних педагогів Дніпропетровської, Запорізької, Харківської областей з питань надання психологічної та соціально-педагогічної допомоги дітям, а також розповсюдження інформаційних матеріалів серед педагогічних працівників, дітей та батьків (або осіб, які їх замінюють)

В рамках реалізації заходів передбачено проведення двадцяти 3-х денних тренінгів (по 4 тренінги у кожній області) для практичних психологів та соціальних педагогів. Дитячий Фонд ЮНІСЕФ забезпечуватиме оплату проїзду, проживання та харчування учасників тренінгу, оплату роботи тренерів, а також супервізійний і методологічний супровід учасників тренінгу впродовж листопада 2014 - квітня 2015 рр. та соціальних педагогів.

За підсумками роботи передбачено підготувати навчальну програму для підвищення кваліфікації працівників психологічної служби з навичок кризового консультування та подолання психотравмуючих подій.

Офіційні сторінки з інформацією:


Немає коментарів:

Дописати коментар