середа, 5 березня 2014 р.

Зустрічайте березневе число журналу "Практичний психолог: Школа"

Шановні колеги!

Ми завжди прагнемо допомагати вам у вашій праці, розміщуючи на шпальтах журналу грунтовні та практичні матеріали. Не стало винятком і березневе число, яке ми зробили насиченим цікавими та корисними публікаціями.

За кілька тижнів загальноосвітні навчальні заклади відчинять двері для майбутніх першокласників та розпочнуть зараховувати дітей до 1-го класу. Тож маємо пам’ятати, що перше враження про школу в шестирічної дитини складається під час процедури приймання до 1-го класу. Саме воно визначає її первинне ставлення до школи взагалі, яке інколи не змінюється впродовж усіх одинадцяти років навчання. Тому практичний психолог має не лише сам відповідальнопоставитися до організації і проведення приймання дитини до 1-го класу, а й наголосити педагогам на їхній відповідальності за здоров’я дитини та її емоційне благополуччя.



Молодший школяр, мабуть, є найуразливішим із-поміж усіх вікових категорій дітей щодо негативного впливу шкільного життя. Підростаючи, він вчиться оминати «підводне каміння» навчання у школі. А наразі молодший школяр наївний і відкритий світу, тому вірить кожному слову педагога. Отже, маємо інформувати (а подекуди і вчити) педагогів про особливості розвитку дітей віком від шести до десяти років, специфіку їхнього особистісного становлення. Також варто надавати рекомендаціїщодо ефективної побудови навчально-виховного процесу в початковій школі.

Відомо, що розв’язувати проблеми чи вдосконалювати навчально-виховний процес завжди ефективніше разом, у співпраці з колегами й однодумцями. У практичного психолога системи освіти є найближчий колега — соціальний педагог. Однак однодумцями вони ще мають стати. Тож у пригоді стане досвід колег щодо шляхів спільного виконання професійних завдань.

Звертаємо вашу увагу, що журнал «Практичний психолог: Школа» розповсюджується лише за передплатою. Не забудьте оформити передплату на другий квартал поточного року. Зробити це можна в будь-який зручний для вас спосіб. Передплачуючи видання через наш інтернет-магазин, ви маєте можливість дізнатися про акції та подарунки Міжнародного центру фінансово-економічного розвитку.






Немає коментарів:

Дописати коментар