неділя, 16 березня 2014 р.

Постать дня — Гельмут Фігдор


 16 березня виповнюється 66 років від дня народження Гельмута Фігдора, відомого австрійського психоаналітика та психотерапевта



Чи не основною заслугою Гельмута Фігдора у сфері психології є відродження «класичної» психоаналітичної педагогіки в сучасних реаліях. Завдяки розробленим ученим теоретичним концепціям в Європі було створено спеціальні навчальні заклади, у яких наразі дійснюють підготовку педагогів з психоаналізу, а також надають психоаналітичні консультації.

У колі наукових інтересів ученого — питання психоаналітичної, лікувальної та соціальної педагогіки, психоаналітичні та педагогічні аспекти викладання музики та співів.

Гельмут Фігдор є автором наукових бестселерів та багатьох статей, присвячених питанням застосування знань психоаналізу в повсякденній практиці виховання дітей.

Особливу увагу дослідник приділяв проблемі розлучень. Їй він присвятив такі фундаментальні праці, як «Дети разведенных родителей: между травмой и надеждой» та «Беды развода и пути их преодоления», а також збірник статей «Психоаналитическая педагогика».


Немає коментарів:

Дописати коментар