середа, 15 травня 2013 р.

Міжнародний день сім'ї


15 травня світова громадськість відзначає 
Міжнародний день сімей 
(International Day of Families)


Це свято засноване Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. Мета цього свята — звернути увагу людей на численні проблеми сім'ї. На думку Генерального секретаря ООН, коли зневажаються основні права однієї сім'ї — єдність сім'ї людської, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

Як один із основних інститутів суспільства, як перша сходинка соціалізації людини, сім'я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом. Вона по-своєму реагує на вимоги часу, відповідає на громадські потреби і сама формує їх.
Сім'я, як основний елемент суспільства, була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки родині міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

У всі часи положення сім'ї в суспільстві та ставлення  держави до неї свідчили про розвиток країни. З сім'ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Сім'я — джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Добробут родини — ось мірило розвитку і прогресу країни. 


Чи не найтепліші спогади дитинства — спогади про нашу сім'ю. І ніщо так не нагадує нам про наше дитинство і про щасливі миттєвості у родинному колі, як колискові. Тож давайте ще раз подякуємо нашим сім'ям за те, що вони у нас є, і разом поринемо у дитячі спогади  під чарівні переливи колискових.


Більше новин ― на Порталі освітян України «Педрада»

Немає коментарів:

Дописати коментар