понеділок, 30 листопада 2015 р.

Онлайн-видання для фахівців


Шановні колеги!

Український католицький універсистет є установою, яка активно опікується сьогоденними соціальними проблемами в країні і щиросердо допамагає не лише постраждалим внаслідок військових вій, а й тим колегам — фахівцям, які працюють з усіма цими проблемами, допомагаючи конкретним людям подолати страшні наслідки війни.






На сайті "Простір Надії" у вільному доступі розміщено навчальний посібник для керівників груп, плани занять, матеріали для занять та бланки "ПІДТРИМКА УЧНІВ, ЯКІ ЗАЗНАЛИ ТРАВМ: ПРОГРАМА SSET", автори Ліса Г. Джейкос, Одра К. Ленґлі, Крістін Л. Дін.

Переклад та онлайн-видання посібника здійснено за ініціативи Інституту психічного здоров'я українського Католицького Університету у партнерстві з Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії, за підтримки Фонду "Швейцарське бюро співробітництва в Україні".

Тож скористайтеся якісним доробком колег!


Також нагадуємо, що на порталі освітян України "Педрада" у вільному доступі розміщено записИ вебінарів, які проводив тематичний напрям "Освіта" Цифрового видавництва МЦФЕР.

Зокрема:

Лектор:
Галина КАТОЛИК, завідувач кафедри психології Українського католицького університету, голова Українського інституту дитячої та юнацької психотерапії та психологічного консультування, керівник секції дитячої та юнацької психотерапії Української спілки психотерапевтів, доцент, канд. психол. наук.
У вебінарі:
  • особливості переживання психотравмуючих подій дітьми різного віку
  • як розпізнати переживання «гострої травми» та постстресовий розлад
  • особливості та правила в роботі практичного психолога, застереження щодо надання психологічної допомоги дітям
  • відповіді на запитання глядачів



Лектори:
Людмила ЛИТВИНЕНКО, науковий співробітник лабораторії консультативної психології і психотерапії Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України, керівник Кризового центру медико-психологічної допомоги

Яніна ОМЕЛЬЧЕНКО, старший науковий співробітник лабораторії консультативної психології і психотерапії Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України, канд. психол. наук

Ірина ТЮРЮТІКОВА, психолог консультант

У вебнарі:
  • поняття «психологічна травма» та її наслідки
  • особливості психологічної допомоги дітям у переживанні травми
  • сучасний стан служби психологічної допомоги з подолання стресових і постстресових станів






Немає коментарів:

Дописати коментар