вівторок, 15 липня 2014 р.

Переваги поліглотів, або Вивчаймо іноземні мови!



Психологи нагадали про переваги вивчення кількох іноземних мов. Дослідник університету Чикаго (University of Chicago) назвали шість основних переваг для здоров’я людей, які вивчили хоча б одну іноземну мову, в порівнянні з тими, хто знає лише рідну.



Про це повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.



Учені нагадують про такі переваги:
  • Люди, які володіють іноземною мовою, швидше реагують на непередбачені ситуації, що виникають у житті, і частіше приймають найбільш оптимальні рішення.
  • Знання іноземної мови позитивно впливає на інтелект у похилому віці. Ця особливість проявляється навіть у тому випадку, якщо вивченням іноземної мови вирішила зайнятися людина пенсійного віку — позитивні наслідки занять іноземною мовою позначаться дуже скоро.

  • Білінгвали швидше читають і ліпше засвоюють інформацію в друкованому вигляді на рідній мові.
  • При виникненні ситуації, що вимагає виконання відразу декількох завдань або вирішення декількох проблем, люди, які знають іноземну мову, справляються з багатозадачністю краще «монолінгвальних» однолітків.
  • Люди, що володіють кількома іноземними мовами майже не хворіють на хворобу Альцгеймера. Та навіть за умови схильності до розвитку хвороби Альцгеймера це важке нейродегенеративне захворювання розвивається у поліглотів на 4-5 років пізніше, ніж у їхніх однолітків, які знають лише одну мову.
  • І, нарешті, люди, які добре знають іноземну мову, схильні в складних ситуаціях майже повністю відключати емоції і приймати виважені рішення.

Тож маємо чим урізноманітнити літній відпочинок. Лише будьте обережні під час навчання іноземним мовам дітей-дошкільників. По-перше, повноцінне засвоєння дошкільником іноземної мови мождиве лише за умови постійного буденного спілкування. А по-друге, граматичну структуру рідної мови дитина засвоює лише до 10 років, тобто якщо навчання не є систематичним і є власне навчанням, а не способом спілкування, то можемо легко сформувати у дитини суржикове мовлення.

Бажаємо успіхів і виваженості!


Немає коментарів:

Дописати коментар