вівторок, 8 липня 2014 р.

8 липня — День родини

Існує вислів: «Міцна держава починається з міцної родини». Саме тому українці, окрім Всесвітнього дня сім’ї (15 травня), віднедавна святкують ще й український День родини. Указ Президента України «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» від 30.12.2011 № 1209/2011. А от днем святкування було обрано 8 липня. Тому вже три роки в українському календарі існує особливий день — День родини.


«Сімя — це те первинне середовище, 
де людина повинна вчитися творити добро»

Василь Сухомлинський




Варто зазначити, що згідно з опитуваннями соціологів 70% українців вважають сім’ю найбільшою цінністю у житті. Саме з сім’ї починається формування людини як особистості і громадянина, виховання її людських якостей. Для дитини сім’я — це середовище, що впливає на її психічний та фізичний, емоційний та інтелектуальний розвиток. Родина як джерело любові, поваги до ближнього є тією початковою ланкою, на якій будується і тримається держава.


Цілком можливо, що 8 липня — невипадкова дата для святкування Дня родини, адже саме в цей день православні християни відзначають День закоханих, покровителями яких були Святі Петро і Февронія, які жили на межі XII-XIII століть.


Підготувала Марина Агеєва

Немає коментарів:

Дописати коментар