середа, 23 квітня 2014 р.

День практичного психолога


Шановні колеги, друзі!

Дозвольте Вас привітати з нашим професійним святом Днем психолога. На вулиці весна - набряклі бруньки, перші квіти, кілька додаткових хвилин у збільшенні дня, пробудження нових сил віри, надії, любові в душі людини.

Немає простих часів, на кожного припадають свої випробовування, ми щохвилини знаходимось у вирі боротьби сил добра та зла. Кожен має пройти через своє життєве поле спокус і випробовувань. Іноді на цьому шляху людині необхідна допомога в подоланні душевних негараздів. Саме цим і маємо займатися ми - психологи.

Психолог це той хто розділяють чужі проблеми, душевні негаразди, горе і радості, а також допомагає іншим знаходити себе в скадному, динамічному житті. Знаю, що Ви завжди стоятимете на захисті психічного здоров’я кожної людини незалежно від її віку, віросповідання, расової приналежності та світогляду. Етичний кодекс українських психологів був і залишається наріжним каменем їх повсякденної діяльності. Психологи, завжди готові прийти на допомогу кожному хто її потребує.

Цього року День психолога співпав з епохальними соціально-політичними потрясіннями в Україні. Декілька місяців суспільство знаходиться в тонусі постійної соціальної напруги. Ніколи за останні десятиліття наші співгромадяни не переживали таких трагічних колосальних психологічних навантажень (загибель людей та військову агресію).

В цій ситуації саме від нашої професійної компетентності буде залежити душевний спокій громадян України. В цей нелегкий час психологи України з народом допомагають йому долати розгубленість, інформаційну залежність, стресові стани, непорозуміння на роботі, особисті проблеми, сімейні негаразди.

Але все ж таки незважаючи на ці життєві складнощі бажаю всім психологам віри в себе, свою країну та її незламних, прекрасних, щирих і саме головне вільних людей.


Олександр Кочерга
Заступник директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат психологічних наук, доцент  

Немає коментарів:

Дописати коментар