понеділок, 1 жовтня 2012 р.

Лабораторія психології дошкільника: діалог науки і практики



Науковці лабораторії психології дошкільника
Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України,
зліва направо — сидять: Світлана Ладивір, Тамара Піроженко,
Катерина Карасьова; стоять: Людмила Токарева, Інна Мельник,
Олена Пісарєва, Ірина Карабаєва, Олена Василенко,
Олена Федорчук, Людмила Соловйова
Без осмислення всіх парадоксів дитячого віку неможливо зрозуміти цілісний процес розвитку людини. Саме тому відомий психолог Григорій КОСТЮК ще у переможному 1945 році започатковував у Науково-дослідному інституті психології відділ дитячої психології. І донині лабораторія психології дошкільника є одним з провідних підрозділів Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України.

У різні роки її очолювали відомі вчені в галузі дитячої психології — Неоніла БАЛАЦЬКА, Віра КОТИРЛО, Світлана КУЛАЧКІВСЬКА, Світлана ЛАДИВІР. Сучасна наукова школа лабораторії психології дошкільника продовжує традиції вітчизняної гуманістичної дитячої психології під керівництвом доктора психологічних наук Тамари ПІРОЖЕНКО.

За роки свого існування лабораторія розробляла найактуальніші питання дошкільного виховання. Тут послідовно відстоюють точку зору, згідно з якою дитина-дошкільник має якісно своєрідну психіку, кожна грань якої розвивається в оптимальний період і засобами суб’єктної діяльності, а також доводять переваги методу цільового спостереження як провідного в роботі з дошкільниками.

Ще одна стабільна позиція в діяльності лабораторії психології дошкільника — це тісний зв’язок з реальною практикою освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах. Власне, всі експериментальні дослідження лабораторії були присвячені актуальним проблемам життєзабезпечення дошкільного дитинства, їх результати практично застосовують у дитячих садках України.

За понад 60-ти річну діяльність лабораторія психології дошкільника вперше відзначає свій день народження та запрошує на його святкування, яке відбудеться 11 жовтня 2012 року об 11:00 в Київському міському будинку Учителя.


2 коментарі:

  1. Привіт друзі, я тут, щоб розповісти вам все, як я відвоювати свого чоловіка після довгої розлуки. Я не міг завагітніти після шести років шлюбу, так що я був вигнаний з будинку моїм чоловіком і його сім'єю, коли я мав на увазі старого мого друга, який направляв мене до цієї великої людини, яка допомогла мені відновити мій розбитий будинок. його дійсно річ радості та є так так щаслива зараз з моїм чоловіком та нашою маленькою принцесою Mandera. Все завдяки цьому прекрасному доку. ось його контакт у випадку, якщо вам потрібна будь-яка допомога від нього. email: okosunhomeofsolution@gmail.com або whatsapp через +2348026905065

    ВідповістиВидалити
  2. Привіт друзі, я тут, щоб розповісти вам все, як я відвоювати свого чоловіка після довгої розлуки. Я не міг завагітніти після шести років шлюбу, так що я був вигнаний з будинку моїм чоловіком і його сім'єю, коли я мав на увазі старого мого друга, який направляв мене до цієї великої людини, яка допомогла мені відновити мій розбитий будинок. його дійсно річ радості та є так так щаслива зараз з моїм чоловіком та нашою маленькою принцесою Mandera. Все завдяки цьому прекрасному доку. ось його контакт у випадку, якщо вам потрібна будь-яка допомога від нього. email: okosunhomeofsolution@gmail.com або whatsapp через +2348026905065

    ВідповістиВидалити