пʼятниця, 20 травня 2016 р.

20 травня — Всеукраїнський день науки. Вітаємо!

День науки відзначається в Україні щорічно у третю суботу травня.

Професійне свято працівників науки встановлений указом президента Леоніда Кучми в 1997 році на підтримку ініціативи відомих вчених та наукових установ.







Традиційно, напередодні дня науки НАПН проводить Фестиваль науки. Тож вітання від президента Національної академії педагогічних наук України, академіка НАН України і НАПН України Василя Кременя науковці установ НАПН отримали ще в середу.

Шановні колеги! Дорогі друзі!

Нині цивілізаційний поступ суспільства, як ніколи, зумовлений науковими і науково-технічними досягненнями. Наука є основою технологічних революцій, що постійно й невпинно оновлюють економіку, всі сфери життя і діяльності людини. Наукові досягнення змінюють екологічну ментальність світу, утворюють глобальну комунікативну єдність та спонукають до міжнародної толерантності.

Українська наука має славне минуле, наразі, наскільки дозволяє політична й економічна ситуація та фінансування, тримає передові рубежі у низці галузей. Тому завдання нинішнього покоління, яке відповідає за розвиток та історичне майбуття нашої країни – нарощувати потенціал України, визначивши наукові та науково-технічні пріоритети.

Упевнений, поєднання зусиль органів державної влади, наукових установ та бізнес-структур у розробленні й упровадженні новітніх технологій забезпечить входження України до розвинутих і багатих країн світу.

Вітаючи з професійним святом і Х Всеукраїнським фестивалем науки зичу всім професійних висот, злагоди у суспільстві, творчого натхнення і нових досягнень в ім’я процвітання України!

***
Редакція долучається до всіх побажань та щиро вітає науковцців Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України — своїх колег та натхненників. Дякуємо!






Немає коментарів:

Дописати коментар