четвер, 11 лютого 2016 р.

Педагогіка розуміння: відбувся семінар з актуальної теми

9 лютого відбувся перший вебінар для передплатників фахових видань Цифрового видавництва МЦФЕР на тему «Педагогіка розуміння як інструмент особистісного зростання» за участю доктора педагогічних наук Наталі ГАВРИШ.
До участі у вебінарі долучилися сотні педагогів з усіх куточків України. Наталя ГАВРИШ розкрила сутність педагогіки розуміння у трьох аспектах. Спочатку охарактеризувала педагогіку розуміння як засіб оптимізації освітнього процесу. Потім надала рекомендації щодо того, як будувати взаємини з дитиною, застосовуючи різні техніки, зокрема алгоритм розв’язання проблемних ситуацій, техніку активного слухання, техніку я-сповіщень та техніку схематизації.



Насамкінець Наталя ГАВРИШ наголосила, що, опановуючи педагогіку розуміння, педагоги набувають стилю нового педагогічного мислення. Характеристиками цього стилю є такі:
  • прагнення до максимальної гнучкості
  • здатність до емпатії, сензитивність до потреб дітей
  • уміння надати викладанню особистісного забарвлення
  • емоційна врівноваженість, впевненість у собі, життєрадісність
  • володіння стилем легкого, теплого, неформального спілкування з дітьми
Водночас під час виступу лектор наводила промовисті приклади з власної педагогічної діяльності, аби проілюструвати слухачам варіанти взаємодії з дітьми в конкретних ситуаціях.
Усі учасники жваво долучалися до обговорення, ставлячи свої запитання лектору в чаті. А насамкінець подякували Наталі ГАВРИШ за можливість розширювати власну професійну компетентність та ліпше порозумітися з дітьми.

І як зазвичай відеозапис вебінару передплатники видань МЦФЕР: Україна можуть подивитися на сторінці вебіранів порталу освітян України "Педрада"

Немає коментарів:

Дописати коментар