пʼятниця, 3 червня 2016 р.

Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії


4 червня — Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії (International Day of Innocent Children Victims of Aggression)

«Ми повинні пам'ятати про наш священний зобов'язанні, закріпленому в Декларації Організації Об'єднаних Націй про права дитини, що забезпечує всім без винятку дітям право на особливий захист».
З послання Генерального секретаря ООН з нагоди Дня (1983 рік).





Діти приходять в цей світ для щасливого і благополучного життя, в якому немає місця насильству та агресії. Для кожного з них призначений свій шлях, з власними успіхами, відкриттями і перемогами. Проте, трапляється часом і так, що дорослі починають ділити території і, як наслідок, розв'язують найжорстокіші війни, в першу чергу в яких гинуть діти, тому що вони не здатні себе захистити.

19 серпня 1982 на своїй надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезним числом безневинних палестинських і ліванських дітей - жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії (резолюція ES -7/8).

Метою цього Дня є спроба відчути біль і страждання дітей усього світу, які піддаються фізичному насильству, морально-психічної і духовної обробці. Цей День підтверджує зобов'язання ООН в питанні про захист їх прав.




Немає коментарів:

Дописати коментар