понеділок, 18 травня 2015 р.

Зустрічайте нове число журналу


  Шановні колеги!

Навчальний рік добігає кінця… Але попереду вже очікує нашої уваги новий.

Тож травневе число ми традиційно присвятили темі, питання якої одночасно завершують один навчальний рік і розпочинають наступний. Це питання адаптації дітей до дитячого садка.

Але ця традиційна назва окресленої теми є звуженою. Аби дитина могла легко увійти в групу дитячого садка, потрібно врахувати ще два моменти. Насамперед те, що адаптуватися має дитячий садок до конкретної дитини, враховуючи її індивідуальні особливості розвитку та зростання (адже із двох особистостей — дитина і педагог — саме педагог є дорослим і досвідченим). Слід урахувати також, що до змін у сім’ї мають бути готовими батьки. Підготувати, здебільшого інформувати, батьків щодо полегшення процесу адаптування для їхньої дитини — це також завдання педагогічного колективу (адже із цих двох — батьки і педагогічні працівники — саме педагогічні працівники мають фахову освіту і концентрований досвід). Лише за таких умов питання оптимальної організації процесу адаптації будуть успішно розв’язаними.



А практичний психолог дитячого садка є саме тим фахівцем, який має поєднати ці три моменти однієї теми: просвіта батьків, просвіта педагогів та психологічний супровід їхньої діяльності, а також психологічний супровід адаптації кожної дитини до умов дитячого садка. Метою його роботи має стати об’єднання зусиль близьких дорослих задля збереження здоров’я дитини — психічного, психологічного, фізіологічного, фізичного.

Тож бажаємо вам, шановні колеги, успіху в роботі, який вимірюється кількістю та безтурботністю дитячих усмішок навколо вас, та радимо скористатися публікаціями травневого числа журналу, яке є доволі своєрідним — розкриває досвід і думки авторів від першої особи. Це також додає значимості увазі, яку мають приділити близькі дорослі кожній дитині.

З повагою
головний редактор Тетяна Гурковська

Детальніше про зміст квітневого числа журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» читайте на порталі освітян України «Педрада».




Немає коментарів:

Дописати коментар