середа, 12 лютого 2014 р.

Ціннісні орієнтації дитини в діалозі науки і практики

10 лютого у Великій вітальні Київського міського будинку вчителя відбувся методологічний семінар "Взаємодія ДНЗ і батьків з питань прищеплення дітям дошкільного віку ціннісних орієнтацій".

Ініціатором і організатором методологічного семінару стала лабораторія психології дошкільника Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України на чолі з Піроженко Тамарою Олександрівною.

До участі окрім співробітників лабораторії та інших науковців, які опікуються питаннями виховання і розвитку дитини дошкільного віку було залучено практиків - педагогічних працівників, які власне і плекають душу дитини.





Своїм досвідом щодо взаємодії дитячого садка і сім'ї поділилися зокрема педагоги міста Новоград-Волинський Житомирської області та міста Біла Церква Київської області.

Серед доповідей з проблем ціннісних орієнтацій дітей дошкільного віку та їх спільному плеканню батьками і педагогами:

"Розвиток ціннісних орієнтацій у дітей педагогів, батьків: рефлексія методиста міської методичної служби" - Кондратець І.В., методист методист Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.

"Роль традиційних і нетрадиційних форм взаємодії ДНЗ та сімї у духовному і еститичному розвитку дітей" - Лесько М.С., вихователь методист ДНЗ №4 управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.

"Нові аспекти у взаємодії днз і родини: діалог між наукою та практикою" - Лесик В.В., завідувач та Тесленко О.В., вихователь-методист  днз №1 управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.

"Науково-практичне та методичне забезпечення дослідно-експериментальної роботи в ДНЗ з проблеми "Становлення ціннісних орієнтацій дошкільників у сучасному соціокультурному середовищі" - Отаманенко Л.В., завідувач та Присяжнюк Т.А., вихователь-методист  днз №17 управління освіти і науки Білоцерківської міської ради.

Робота методологічного семінару ще раз підкреслила важливість тісної щоденної взаємодії науковців і практиків.

Якщо науковці роблять дослідження грунтовним і вишуканим, то практики привносять в нього виваженості і дієвості.

Тож, бажаємо успіхів усім небайдужим, талановитим і натхненним!




Немає коментарів:

Дописати коментар