четвер, 24 січня 2013 р.

2013 рік оголошено Роком дитячої творчості

Дитина творить!
Висовує язичка, не помічає нікого і нічого навколо себе. Вона щось створює і творить себе!

Чи всі діти з радістю відгукуються на пропозицію щось намалювати, збудувати, зліпити тощо? Чи всі діти можуть самостійно реалізувати своє бажання творити?

А ми дорослі, чи вміємо підтримати дитячу ідею, дитячу творчість, і процес творення?


Тож маємо замислитися: над тим, як ми зустрічаємо усміхнену осяяну дитину з малюнком в руках: що говоримо? як говоримо? чи зберігається настрій дитини після наших слів?; над тим, як реагуємо на   її прагнення і спроби; над тим, чи вміємо ми самі творити і творити разом з дитиною; над тим, якими словами супроводжуємо процес її роботи і навколишній безлад? Що важливо для нас, дорослих, встановлений нами порядок, чи дитина в усіх своїх проявах і з усіма своїми особливостями?





Зацікавити дитину, сприяти її розвиткові, заохотити до самореалізації, до творчості  стратегічне  завдання кожного суспільства. Особливо це актуально для України, як молодої держави, в якій нинішні діти з часом визначатимуть інтелектуальний рівень нашої нації та геополітичне положення України в світі. Тому так важливо вчасно виявити,  оцінити та розвинути здібності й таланти дітей. Саме з цією метою 2013 рік і оголошено Роком дитячої творчості. 


УКАЗ
Президента України
Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості

28 грудня 2012 року
№ 756/2012


З метою сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти
ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Провести у 2013 році в Україні Рік дитячої творчості.
2. Кабінету Міністрів України розробити та затвердити до 1 лютого 2013 року план заходів із підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.
3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям розробити та здійснити заходи з підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.
4. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів із підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.

Президент України                                                          В. Янукович


Більше новин ― на Порталі освітян України «Педрада»

Немає коментарів:

Дописати коментар