пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Хоровод новорічних свят — бережіть дитинство в душі


Чудеса не потребують обґрунтувань, в них просто потрібно вірити.

День Святого Миколая — свято з особливим шармом.


Православна гілка християнства день Святого Миколая відзначає 19 грудня, а католицька трохи раніше — 6 грудня (католики всі свята з постійними датами святкують на 13 днів раніше, враховуючи різницю між юліанським і григоріанським календарем).





Традиції і прикмети
• Батьки в ніч напередодні торжества кладуть презенти в дитячі шкарпеточки або взуття, а то і під подушку. Найчастіше це солодощі, цукерки, шоколад. Кажуть, що подарунки отримують добрі та слухняні дітки, а тим, хто погано поводився, можуть розраховувати лише на камінці або різочку. Проте маленькі хлопчики і дівчатка в очікуванні чарівного свята і подарунків не вередують і поводяться гідно, намагаючись сподобається Святому Миколаю.
• Існує також загадкове повір'я: якщо в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов'язково виконає. Діти, які вже вміють писати, в листах просять покровителя виконати свої мрії. Саме доброта і віра в чудеса здатна зберігати все найдорожче в людських серцях.
• Вважається, що свято Миколая — останній день у році, коли можна розрахуватися з боргами. Сам він — Божий угодник — мав багатства, але регулярно ділився з нужденними.
• Традиційно Святий Миколай є головним заступником мандрівників, рибалок і моряків, вони згадують його під час плавань, просять щедрого улову і гарної погоди.



Хто супроводжує святого Миколая?

В деяких країнах вважають, що до дітвори Святий Миколай приходить не один, а з супроводжуючим почтом. В його числі:
• двоє янголят — вони повинні інформувати покровителя про слухняних малюків.
• двоє чортиків, які повідомлять св. Миколаю про всі витівки малечі.
• віслючок, який допомагає св. Миколаю везти подарунки.

Миколай Чудотворець для кожної дитини — великої чи маленької — завжди має подарунок.

Це добре і очікуване дітворою свято вчить милосердю, щедрості і любові. Тож святкуйте день св. Миколая так, аби вашим дітям захотілося його відзначати і через багато років і щоб через багато років вони вірили в дива!




Вірте в чудеса!

Немає коментарів:

Дописати коментар