вівторок, 8 жовтня 2013 р.

Читайте у жовтневому числі журналу «Практичний психолог: Школа»

Шановні колеги! 



Традиційно в жовтні працівники освіти відзначають своє професійне свято. Тож, щиро вітаємо вас, дорогі колеги, з Днем працівників освіти! Зазвичай це свято називають Днем учителя, а в кожного з нас є свій Учитель, який вивів на професійну стежину, допоміг осягнути тонкощі професії і перетворити манівці на широкий шлях фахівця. Кожен з нас пам’ятає своїх учителів і нам завжди (а не лише в свято) є за що дякувати їм. Тож бажаємо вам, шановні колеги, гідно крокувати професійним шляхом. Зичимо творчої наснаги, наполегливості, професійного зростання, самореалізації та самовдосконалення, у чому, сподіваємося, допоможе наш журнал.

Жовтневе число журналу «Практичний психолог: Школа» висвітлює окремі питання інклюзивної освіти, зокрема основи побудови психологічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами. Потребують уваги з боку практичного психолога і здорові діти, до яких у клас прийде дитина з особливими освітніми потребами. Тому насамперед у здорових дітей необхідно формувати готовність до сприйняття, прийняття і взаємодії з дітьми, що мають певні вади фізичного та/або психічного здоров’я.




Віковим періодом, що найбільше турбує батьків та педагогів, є підлітковий вік. Тому впевнені, що публікації про особливості дорослішання підлітків і прояви агресивності в цьому віці стануть вам у пригоді. 


Відхилення в поведінці дитини привертають увагу батьків і педагогів через їх «незручність». Для подолання порушень необхідно об’єднати зусилля фахівців різного профілю, зокрема налагодити співпрацю між психологічною службою навчального закладу та ПМПК. Проте інколи відхилення в поведінці можуть не турбувати дорослих і стати справжньою проблемою для дитини та її здоров’я. Таким відхиленням є неадекватна харчова поведінка дитини, яка зазвичай формується під впливом сім’ї. 

Провідною темою жовтневого числа журналу «Практичний психолог: Школа» є психологічний супровід в умовах інклюзивного навчання.

Якщо у вас виникли ситуації, щодо розв’язання яких ви хотіли б порадитися та отримати кваліфіковану допомогу, пишіть нам на електронну адресу psyholog@mcfr.com.ua. Ми охоче допоможемо вам, надавши вичерпні та компетентні відповіді.

Звертаємо вашу увагу, колеги, що журнал «Практичний психолог: Школа» розповсюджується лише за передплатою. Оформити її можна в будь-який зручний для вас спосіб: на освітянському порталі www.pedrada.com.ua, в інтернет-магазині www.shop.mcfr.com.ua чи традиційно — у поштовому відділенні.


Ознайомитися зі змістом інших номерів журналу «Практичний психолог: Школа», а також придбати потрібні для роботи номери ви можете на Порталі освітян України «Педрада».


Також запрошуємо до спілкування у «Клубі практичних психологів» на форумі порталу «Педрада». Долучайтеся до конструктивного обговорення актуальних професійних питань. 

Немає коментарів:

Дописати коментар