понеділок, 28 вересня 2015 р.

Зустрічайте нове число журналу


Вересневе число, перше у новому навчальному році, і символічним є те, що воно присвячено пам'яті Світлани Євгенівні Кулачківської — людини, сенсом життя якої була дитина і її зростання. Вітчизняний дитячий психолог увійшла в історію дитячої психології як дослідник взаємин вихователя з дитиною та поборник формування у вихователів шанобливого ставлення до особистості дитини.

Та хіба можна шанувати когось, якщо не шануєш себе? Тож практичний психолог дитячого садка, аби плекати дитину, її особистість, має поважати себе і як професіонала, і як особистість. Шанобливе ставлення до себе як до фахівця піднімає планку вимог практичного психолога щодо тої методичної допомоги, яку він прагне отримати. Справжній фахівець ретельно вивчатиме всі аспекти професійної діяльності та обиратиме власний шлях розв'язання фахових проблем. Звісно, скористатися досвідом колег завжди корисно, проте відтворити його без змін і з тією ж ефективністю — неможливо. Фахівець, який поважає себе, шукатиме насамперед ідею, що дасть йому натхнення та змогу реалізувати свій задум в умовах конкретного дитячого садка на найвищому рівні.



Саме такі ідеї, які надихнуть вас на пошуки і відкриття, містить вересневе число журналу. Своїми досвідом і напрацюваннями діляться провідні фахівці у галузі дитячої психології — науковці лабораторії психології дошкільника Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України. Закоханість у дитинство, шанобливе ставлення до дитини, колег-практиків та своїх наставників завжди вирізняє статті науковців лабораторії. Досвід роботи в лабораторії є для мене тим стрижнем, який не дозволяє відступати від прищеплених в ній принципів. Тож і нині, дещо змінивши свою професійну діяльність, усі свої знання та сили вкладаю, аби поширювати ідеї лабораторії та надихати ними практичних психологів. Практична спрямованість є визначальною характеристикою роботи лабораторії від її заснування.

Шановні колеги, нагадуємо вам, що портал освітян України «Педрада» містить у вільному доступі записи вебінарів з актуальних для дошкільної освіти тем. Серед них і запис науково-практичної конференції «Ціннісні орієнтації в житті дитини», яку проводили науковці лабораторії психології дошкільника разом із напрямом «Освіта» Цифрового видавництва МЦФЕР. Тож долучайтеся до перегляду та обговорення.

Детальніше про зміст вересневого числа журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» читайте на порталі освітян України «Педрада».







Немає коментарів:

Дописати коментар