пʼятниця, 5 червня 2015 р.

Contra spem spero!


Шановні колеги,
практичні психологи загальноосвітніх навчальних закладів.

Вийшло друком останнє число журналу «Практичний психолог: Школа». Переважно з економічних причин журнал припиняє виходити з другого півріччя 2015 року.

Ми були разом майже три роки. Щиро дякую всім за цей спільно пройдений шлях. Він був дорогою професійного зростання та вдосконалення для всіх, хто творив і створював журнал.

Читачі — надихали редакцію на нові теми і проекти. Автори —відшуковували новітні грані актуальних тем і висвітлювали гострі для читачів проблеми, щедро ділилися своїм досвідом. Редакція — надавала методичну та юридичну допомогу читачам. Я ж особисто щоразу прагнула, щоб кожна публікація і кожне слово в ній були одночасно і науково обгрунтованими, і зрозумілими для кожного практичного психолога — як для досвідченого фахівця, так і для молодого спеціаліста — у темі новій чи відомій.

Я усвідомлюю, що журнал припиняє виходити у складний період для фахівців психологічної
служби, що працюють у загальноосвітніх навчальних закладах. Адже воєнні події в країні вивели професію психолога на новий щабель значимості й необхідності та ставлять перед вами нові завдання і нові вимоги. Тож ми й надалі підтримуватимемо вас — робитимемо це на сторінках інших журналів напряму «МЦФЕР: Освіта». Зокрема, у журналі для керівників загальноосвітніх навчальних закладів «Практика управління закладом освіти» започатковано рубрику «Забезпечуємо психологічний комфорт». Можливо, це ключове питання — навчити психології керівництво закладу, зробити його відповідальним за вдосконалення та розвиток психологічної служби, а отже, дбати про професійне зростання її фахівців. Також пропонуємо використовувати журнал «Заступник директора школи» як майданчик для обміну професійним досвідом та презентації творчого самовираження. Головне — щиро прагнути поділитися своїми напрацюваннями і в жодному разі не зупинятися.

Ми продовжуємо спілкування на блозі редакції за адресою psiholog-shkola-detsad.blogspot.com та на форумі порталу освітян України «Педрада», а саме у «Клубі практичних психологів» за адресою pedrada.com.ua/forum/35. Ви можете в режимі онлайн обговорювати з колегами актуальні теми, новини галузі, залишати свої коментарі, запитання та побажання. Серед ресурсів порталу — і відеозаписи вебінарів, які стануть вам у пригоді. Тож приєднуйтеся до нас в інтернеті!

З глибокою повагою
головний редакторТетяна Гурковська

Про зміст останнього числа журналу «Практичний психолог: Школа» читайте на порталі освітян України «Педрада».



Немає коментарів:

Дописати коментар