вівторок, 20 жовтня 2015 р.

На допомогу фахівцям психологічної служби системи освіти

Під час конфлікту на Сході України багато сімей з дітьми змушені були переїхати з рідних осель. Чимало дітей з таких родин потребують психологічної підтримки. Надати її можуть практичні психологи та соціальні педагоги системи освіти.
На допомогу їм Міністерство освіти і наукиУкраїни пропонує посібник «Психосоціальна допомога внутрішньо переміщеним дітям, їхнім батькам та сім’ям з дітьми зі Сходу України», який підготували Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» та Представництво Міжнародної організації «Право на здоров’я» (HealthRight International).
Видання містить чимало корисної інформації та порад щодо надання психосоціальної допомоги дітям та їх батькам з Луганської та Донецької областей. Для підготовки посібника його автори використали досвід України, який вже формується у відповідь на проблеми внутрішньо переміщених осіб, а також досвід Грузії і Боснії.
Електронну версію посібника розміщено на сайті Міністерства освіти і науки України у розділі «Психологічна служба», а також на сайті МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».



Немає коментарів:

Дописати коментар